Nieuwe challenges in beeld bij de Digital Proof Hackathon in mei 2024

Locatie_DPH_mei_2024
Kragt Workspaces is de locatie voor de DPH mei 2024.
deelnemers_DPH_mei_2024
De studenten ontvangen hun deelnemerscertificaat.

Tijdens de Digital Proof Hackathon werk je met je team één van de 3 challenges uit. Op de eerste dag wordt deze opdracht concreet gemaakt door een presentatie van het bedrijf en de casusbeschrijving. Vervolgens is er de mogelijkheid om met de opdrachtgevers te spreken om meer informatie te krijgen die belangrijk is bij de uitwerking van de opdracht.

De 3 challenges voor de Digital Proof Hackathon van mei 2024 

Challenge 1: Verkoopdata van evenementen visualiseren

 Organisatie: Debugged 

Bij de verkoop van tickets willen evenementen organisaties inzichten krijgen in welke tickets het beste verkopen, hoeveel tickets er verkocht zijn, man/vrouw verhoudingen, locatie gebaseerde inzichten etc. Om deze inzichten te geven en ook real time te kunnen presenteren is een uitdaging. We ervaren een aantal knelpunten.

Challenge: ontwikkel een data gedreven toepassing voor evenementenorganisaties en ticketverkoop waarmee inzichten in verkoopcijfers, demografie van kopers en locatie gebaseerde informatie real-time kunnen worden verkregen. Hoe kan deze toepassing worden ontwikkeld zonder externe afhankelijkheden?

Informatie over Debugged.

Challenge 2: Smartphone AR-check   

Organisatie: MaMa Producties  

We produceren applicaties die een AR  beleving op locatie bieden. Om dit te beleven moet je eerst de applicatie downloaden. Op sommige smartphone werkt de AR echter niet omdat er niet de juiste software of hardware op staat. Dit levert teleurgestelde klanten op die contact met ons opnemen. Vandaar dat onze opdracht als volgt luidt.  

Ontwikkel een online-oplossing die de specificaties van een smartphone kan testen en advies kan geven of deze geschikt is voor een AR-beleving, en of er aanvullende software nodig is. Het is belangrijk dat deze oplossing bij iedere software update van Android en iOS ook bijgehouden wordt.    

Informatie over: MaMa Producties

Challenge 3:  Ontwikkel een chatbot voor kinderen

Organisatie: TechMatters 

Een pannenkoekenrestaurant en Bistro zitten samen op een locatie. Het restaurant is een begrip in de omgeving, je eet er de lekkerste pannenkoeken. Daarnaast hebben ze een Bistro, voor deze Bistro willen ze graag een Bib Gourmand status. Naast de Bistro zit de speelhoek voor de kinderen. Het is er nu vaak een herrie, zo erg dat gasten in de Bistro klagen over herrie. Ze hebben al diverse aanpassingen gedaan. Het idee is om naast de akoestiek aan te passen ook de kids langer aan tafel te houden.

Challenge: ontwikkel een Avatar met Chatbot om kids langer aan tafel te houden. De vragen gaan over het pannenkoekenrestaurant en de omgeving. De doelgroep is kids tot 10 jaar. Maak het interactief, grappig, leuk en verrassend, zodat de kids plezier hebben en vaker terug willen komen. Hou het wel netjes.

Meer informatie over Tech Matters