3 Challenges centraal in de Digital Proof Hackathon 2023

Locatie: Mindlabs in Tilburg
Start van de Digital Proof Hackathon 2023

Tijdens de Digital Proof Hackathon werk je met je team één van de 3 challenges uit. Op de eerste dag (28 november) wordt deze opdracht concreet gemaakt door een presentatie van het bedrijf en de casusbeschrijving. Vervolgens is er de mogelijkheid om met de opdrachtgevers te spreken om meer informatie te krijgen die belangrijk is bij de uitwerking van de opdracht.

De 3 Challenges die worden uitgewerkt door de verschillende teams

Challenge 1: Automatiseren Talentensleutel

Organisatie: Leerwerkloket Zuidoost-Brabant

Het product is ontstaan uit een klein idee, maar gaandeweg het proces bleek dat we een gat in de markt hebben aangeboord. Onze kneuterige automatisering verhindert nu een krachtige en professionele opschaling, terwijl zowel regionaal als landelijk hier veel partijen interesse in hebben. Het zou daarom interessant zijn om ons product veel beter te automatiseren. Dan kunnen we meer bedrijven beter helpen om hun leercultuur te verbeteren.

Voor meer informatie over de Talentensleutel zie de volgende site:
Talentensleutel: voor leren en ontwikkelen in het mkb | Leerwerkloket Zuidoost-Brabant

Challenge 2: Subsidieregelingen Huisartsenpraktijken

Organisatie: Considium

Bij Huisartspraktijken (HAP) worden medewerkers opgeleid op verschillende niveaus. Voor deze opleidingen zijn subsidieregelingen beschikbaar bij diverse subsidieverstrekkers. Maar door een enorme administratieve last en onwetendheid bij HAP worden deze niet aangevraagd. Het zou interessant voor HAP zijn om met een laagdrempelige digitale tool subsidies aan te vragen die nu blijven liggen. De voordelen hiervan zijn dat HAP een duidelijk en overzichtelijk overzicht hebben voor welke subsidies zij in aanmerking komen zodat ze deze op een snelle en efficiënte manier kunnen aanvragen.

Meer informatie over Considium: Considium – Zeker van subsidie!

Challenge 3: Slimme Transportliften

Organisatie: Raxtar

De uitdaging van hoogbouw is een efficiënte logistiek. De bouwliften zijn de aorta van de verticale logistiek, waar nog flinke winst te behalen is. Vaak worden de bouwliften in een groep bij elkaar gezet om de capaciteit te vergroten, maar elke bouwlift werkt als een op zichzelf staand systeem. Het zou daarom interessant zijn om de liften samen te laten werken en slimmer te maken.

Meer informatie over Raxtar: RAXTAR offers world class vertical access solutions for high-rise construction projects.